Начин на приготвяне
Нарежете обезкостените пилешко бутче на две по малки каренца или хапки, както ви харесва. Начукайте каренцата с дебелина 6 мм.
В голям тиган на средно силен огън разтопете 1 супена лъжица масло. Добавете гъби, лимонова кора и лимонов сок. Покрийте и оставете да се задушават 5 минути. След това добавете чесън (по желание и чили чишка ) и гответе на силен огън, докато течността почти се изпари, а гъбите покафенеят и глазират - около 5 минути. Добавете бяло вино, 1/4 чаша бульон. Разбъркайте и изсипете в малка купа.
В чиния поръсете от двете страни на пилешките каренца със сол, черен пипер и брашно. Добавете 2 супени лъжици масло в тигана и разтопете на силен огън. Добавете пилешките каренца в тигана и гответе, докато леко покафенеят - 4 минути. Обърнете ги и гответе още 6 минути. Извадете ги и ги прехвърлете на чиния, покрийте, за да са топли.
Изсипете сотираните гъби обратно в тигана и добавете останалите 1/4 чаша пилешки бульон, 1/4 чаша магданоз, като разбърквате и остъргвате останалите по дъното на тигана парченца. Добавете останалата 1 супена лъжица масло и бъркайте, докато се разтопи.
Изсипете бульона от пиле в тигана. Доведете до кипене, като разбърквате. Върнете пилешко месо в тигана и поръсете с останалия магданоз.
Тази лесна и вкусна рецепта за сочно пилешко с лимонови гъби на тиган е всичко, което ни трябва, да завършим деня.
Насладете се!
Коментари
Благодаря, за рецептата!