Сметанова пандишпанова торта с череши

Сметанова пандишпанова торта с череши

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
492
2k
2k
623
1
11/06/2020
"Нежна пандишпанова торта с череши - и да няма повод, го създаваме"
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 023
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • За пандишпана
  • яйца - 8 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • сол - 1 щипка
  • лимонова кора - 1/2 ч.л. настъргана
  • бакплувер - 1 ч.л.
  • захар - 6 с.л.
  • За крема
  • сметана - 300 мл - за разбиване
  • пудра захар - 2 с.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • череши - 400 г за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг.

Смесваме захарта и жълтъците и ги разбиваме за 10 минути с миксер на пухкав крем. Добавяме солта, ванилията, лимонената кора, бакпулвера и разбитите белтъци и разбъркваме.

Пресяваме брашното директно в сместа и разбъркваме с плавни движения до хомогенизиране.

Изсипваме сместа в кръгла тавичка, покрита с хартия за печене.

Печем на 180 градуса около 15 минути.

Оставяме готовия пандишпан да се охлади и го разрязваме на две части, за да получим два блата.

Разбиваме сметаната и добавяме пудрата захар и ванилията.

Поставяме единия блат на подложка и го намазваме с половината крем. Отгоре подреждаме плътно една до друга обезкостени череши.

Отгоре поставяме втория блат за нашата класическа сметанова торта.

Намазваме тортата отгоре и отстрани с крем и украсяваме семпло с цели череши.

Прибираме пухкавата пандишпанова торта със сметана и череши в хладилника за една нощ. След това е готова за сервиране.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар