Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консерва скумрия Ропотамо

Консерва скумрия Ропотамо

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Консерва скумрия Ропотамо
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
12/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Толкова апетитна се получава консервираната скумрия, че се боим да не злоупотребим"

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 р.
  • лук - 1 глава малка
  • кисели моркови - 2 бр.
  • кисели краставички - 4 бр.
  • грах - 100 г консервиран
  • боб - 200 г сварен
  • домати - 1 ч.ч. смлени
  • печени чушки - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер - 10 бр. зърна
  • олио
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, нарязва на дребно и слага на дъното на намазнена тавичка.

Киселите моркови и краставички се нарязват на кръгчета или половинки и слагат при лука.

Добавят се консервираният грах, бобът (той също може да е от консерва - бял или червен), нарязаните печени чушки и смлените домати.

Зеленчуците се поръсват със сол, прибавя се черният пипер на зърна и дафиновият лист.

Рибата се почиства, измива и нарязва на парченца, след което се разполага върху зеленчуците.

На струйка се полива малко олио върху парчетата скумрия, след което тавата се слага във фурната.

Пече се, докато се поизпари течността от тавата и рибата се опече.

След като се изпече скумрията Ропотамо, се разпределя в сухи буркани, които се затварят хубаво.

Консервата скумрия Ропотамо се стерилизира за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Интересно е как ще се консумира рибата а костите. ОМЕКВАТ ЛИ ПРИ ТАЗИ ОБРСБОТКА???
17.09.2023 13:24