Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Постна грах яхния с манголд и домати

Постна грах яхния с манголд и домати

Постна грах яхния с манголд и домати
Снимка: Илиана Първанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Постна грах яхния с домати и манголд - препоръчваме горещо"

Необходими Продукти

  • грах - 1/2 буркан
  • манголд - 1 връзка листа (10 - 15 бр.)
  • домати - 1 бр. голям
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • пресен лук - 1 връзка пера
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • овесени трици - 2 с.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л. или на вкус
  • шарлан - 1 с.л.
  • червен пипер - 1/2 равна с.л.
  • черен пипер - 1/3 равна ч.л.
  • кимион - 1/2 равна ч.л.
  • лют червен пипер - 1 щипка, по желание
  • вода - около 1.2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно голяма тенджерка сваряваме в шарлана нарязаните моркови и лук за 3 минути. Заливаме с около 1.2 л гореща вода (загрята на електрическа кана).

Добавяме картофите и домата, нарязани на кубченца. След това сипваме отцедения грах – половин буркан (около чаша и половина), нарязаните свежи листа манголд и пера пресен лук.

Подправяме с хималайска сол, червен и черен пипер, кимион и щипка лют червен пипер по желание. Поставяме капака и оставяме постната грах яхния да се вари за около 10 минути.

В отделна купичка разбъркваме половина чаена чаша фино царевично брашно с топла водичка, до получаването на еднородна хомогенна консистенция.

Добавяме овесените трици и царевичната смес бавно към ароматната постна яхния с постоянно бъркане, за да го сгъстим. Варим още малко (към 10 минути) и зеленчуковата яхния е готова!

Ароматна, вкусна и засищаща постна грах яхния с манголд и домати – подходяща за обяд и вечеря!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: