Начин на приготвяне
Първо си приготвих сиропа.
В тенджера върху котлона сложих водата и захарта, включих на средна температура. Когато сиропът завря, разбърках, докато не се разтопи захарта.
След това добавих лимонената киселина и оставих така още няколко минути. Свалих от котлона и оставих да изстине.
Следващата стъпка е приготвянето на тестото за сладките хапки по селски.
В подходяща купа сипах пресятото брашно и направих нещо като кладенче, след това добавих и другите съставки: солта, захарта, маята и хладката вода и разбърках. Получи се лепкаво тесто.
След това го загънах със стреч фолио и го оставих на топло за около 35-40 минутки.
В дълбок съд върху котлона на средна температура загрях олио. С помощта на лъжици вземах от сместа и пусках в сгорещеното олио.
Като вкусните хапки се позапържиха и от двете страни и станаха готови, ги извадих с решетъчна лъжица.
Оставих да се изцедят върху кухненска хартия и ги пуснах във захарния сироп за 3-4 минути.
Получиха се страхотни сладки хапки!