Начин на приготвяне
Разбих яйцата и захарта с миксер до избледняване. Прибавих брашно и бакпулвер, пресяти със сито, както и ванилиите и маслото.
Изпекох пандишпана в квадратна тавичка върху хартия на 180 градуса за 15 мин.
Веднага след като го извадих от фурната, го обърнах върху тънка кухненска кърпа, поръсена със захар, отлепих хартията и навих на руло заедно с кърпата.
Оставих го така да изстине. През това време приготвих крема за пандишпановото руло.
Разбих сметаната с миксера, прибавих пудра захар, ягодите и банана, нарязани на дребно.
Развих лесното сладко руло, намазах го с крема, навих отново, но без кърпата.
Завих, намазах само със сметана и украсих с останалите ягоди и малко боровинки.
Получи се невероятно вкусно и нежно пандишпаново руло с ягоди и сметана.
Източник: Petia Radeva - Кулинарна мрежа