Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пандишпаново руло с ягоди и сметана

Пандишпаново руло с ягоди и сметана

Пандишпаново руло с ягоди и сметана
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Пандишпаново руло с ягоди и сметана, от което всеки би хапнал с огромно удоволствие"

Необходими Продукти

  • за рулото
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 100 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • краве масло - 20 г
  • за крема
  • сладкарска сметана - около 250 мл
  • пудра захар - 1 с.л.
  • ягоди - 3
  • банани - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбих яйцата и захарта с миксер до избледняване. Прибавих брашно и бакпулвер, пресяти със сито, както и ванилиите и маслото.

Изпекох пандишпана в квадратна тавичка върху хартия на 180 градуса за 15 мин.

Веднага след като го извадих от фурната, го обърнах върху тънка кухненска кърпа, поръсена със захар, отлепих хартията и навих на руло заедно с кърпата.

Оставих го така да изстине. През това време приготвих крема за пандишпановото руло.

Разбих сметаната с миксера, прибавих пудра захар, ягодите и банана, нарязани на дребно.

Развих лесното сладко руло, намазах го с крема, навих отново, но без кърпата.

Завих, намазах само със сметана и украсих с останалите ягоди и малко боровинки.

Получи се невероятно вкусно и нежно пандишпаново руло с ягоди и сметана.

Източник: Petia Radeva - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: