Хлебно ветрило

ErhanErhan
Чирак
71
581
181
154
1
16/06/2020
"Чудите ли се какъв би бил вкусът на хлебното ветрило - а защо се чудите, а не си го приготвите"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо868
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • хляб - 6 бр.
  • краве масло - 120 г
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • кашкавал - 150 г
  • пилешко месо - 160 г пушено
  • зелени чушки - 1 бр.
  • сол
  • фолио
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, откъснах едно голямо парче алуминиево фолио, след което намазах филиите с краве масло и наредих филиите хляб.

Увивах до половина филиите с фолио, така че да се застопорят.

Измих домата и зелената чушка, след което ги и нарязах, като домата го нарязах на колелца, а чушката на ленти.

Почистих и измих чесъна, като него го нарязах на тънки плочки, след което нарязах кашкавала и пушеното пилешко месо на плочки.

Между две филии си редувах от продуктите: кашкавал, резен домат, плочка чесън, зелена чушка, резен пушено пилешко месо.

Поръсих пълнения хляб със сол, чубрица, черен, червен пипер.

Накрая сложих хлебното ветрило в предварително загрята фурна на 180 градуса, като пекох, докато кашкавалът се разтопи.

И ето... Имаме нашето вкусно хлебно ветрило.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар