Начин на приготвяне
Купувам 3 готови блатове за торта. Сиропирам ги обикновено със сироп от прасковен компот.
След като са напоени, ги оставям да поемат сиропа. През това време забърквам закупен от магазина крем маскарпоне със сладкарска сметана и пудра захар.
Бъркам, докато стане твърд крем за мазане.
Количеството никога не съм го мерил в грамове, защото го правя на око и го опитвам на вкус, докато ми хареса. Имате пълна свобода на действие и въображение.
Между блатовете слагам нарязани банани, плътно подредени и в правилна форма, а за основа покривам блатовете с вече готовия крем.
Не опитвайте с киви - не се получава.
След като вече съм наредил блатовете и бананите, намазвам цялата сметанова торта с крем.
След това с разтопен шоколад си развихрям фантазията и се старая да изглеждам добре.
След като приключа с рисуването, винаги нареждам ягоди отгоре, в каквато форма ми харесва.
И накрая слагам домашната торта с маскарпоне и ягоди да престои в хладилника няколко часа.
Общо взето рецептата е лесна и ни дава свобода на действие и експерименти.
Източник: George Doctora - Българските ястия и рецепти