Начин на приготвяне
Пресейте брашното с щипка сол. В топла вода разтворете маята с щипка захар. Излейте при брашното и замесете меко тесто.
Когато тестото се оформи добавете настърганата леко посолена и изстискана от вода тиквичка и крема сиренето. Хомогенизирайте добре продуктите.
Изрежете си от хартия за печене два диска с диаметър 28 см. Сложете единия в тиган със същия диаметър, а отгоре разстелете тестото. Покрийте с другия изрязан диск, захлупете и оставете така 30 мин.
Включете котлона на по-слаба степен и печете фокачата 10 минути, като от време на време разтръсквате тигана.
С помощта на капак обърнете питката и изпечете по същия начин от другата страна.
Внимание: може да ви се наложи да обърнете няколко пъти фокачата, за да се изпече добре.
Готовата фокача извадете и леко охладете на решетка преди да консумирате.
Да ви е сладко! Фокачата с тиквички на тиган е чудна.