Киш с аспержи и ревен

Киш с аспержи и ревен

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
465
3k
1k
1k
20/06/2020
"Опитате ли го веднъж този киш с аспержи и ревен, няма спиране, да знаете"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо108
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за тестото
  • бяло брашно - 150 г
  • пълнозърнесто брашно - 150 г
  • сол - 1/2 к.л.
  • краве масло - 125 г
  • вода - 2 и 1/2 с.л.
  • за плънката
  • сметана - 100 мл
  • сирене котидж - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1/2 к.л.
  • черен пипер - на вкус
  • ревен - 300 г
  • захар - 1 и 1/2 с.л.
  • аспержи - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на този страхотен киш с аспержи и ревен ще ни бъде необходима тава с диаметър 28 см, покрита с хартия за печене.

Първо, от изброените продукти се прави маслено тесто, покрива се и се оставя в хладилника за около 30 мин.

След това върху набрашнена повърхност леко се разточва на кръгла кора с диаметър около 32 см.

Слага се в тавичка, пробожда се на няколко места с вилица и се слага да се пече в затоплена на 220 градуса фурна за около 20 мин.

През това време се заемаме с подготовка на плънката за вкусния киш.

Сметаната, яйцето и сиренето се разбиват, добавят се солта и черният пипер.

Тази смес се сипва върху предварително леко запеченото тесто.

Ревенът, който е нарязан на парчета с дължина около 6 см, разделени на две по дължина, се смесва със захарта.

Аспержите, които също са нарязани по дължина на две и след това на парчета около 6 см, и ревенът се редят на спирала.

Зеленчуковият киш се пече около 40 мин.

Източник: Galia Manini - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар