Начин на приготвяне
Първо си измих, почистих и сложих зеления боб в касерола.
След това си включих котлона на средна температура и сложих зеления боб да се вари, след това добавих малко сол.
Докато бобът ми завираше, аз си приготвих соса.
Соса го направих по следния начин: първо си почистих и пресовах чесъна, след това добавих солта и киселото мляко, и след това разбърках.
Зеления боб го варих за около 20 мин. След това прецедих водата и оставих в гевгир да се отцеди.
След което върху котлона в касерола загрях олиото и добавих зеления боб, разбърках добре да поеме от олиото.
Добавих брашното и червения пипер и разбърках.
Когато си промени цвета, добавих топлата вода и изключих котлона и продължих да бъркам, докато леко се посгъсти.
Махнах от котлона и оставих да се охлади. След като се охлади, добавих киселото мляко и отново разбърках.
Оставих яхнията да престои така за няколко часа в хладилник преди да сервирам.
Буранията от зелен боб е готова.