Пиде Екмек

Пиде Екмек
Снимка: Румяна Салалийска
1 / 3
23/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Турски хляб Пиде, който сме нетърпеливи да опитаме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме голяма купа и в нея изсипваме затоплените прясно мляко и вода.

След това прибавяме сухата мая, захарта, солта и олиото. Разбиваме един белтък с малко сол и го прибавяме към сместа.

Накрая малко по малко прибавяме брашното, замесваме меко тесто, намазняваме го и го оставяме да втаса за около 40 минути.

След като тестото втаса, разделяме го на три топки.

Всяка топка разточваме кора с дебелина около 10 см, загъваме леко краищата и с пръстите правим квадрати в средата на турския хляб.

Намазваме екмека с разбит жълтък и поръсваме със сусам.

Печем пиде екмек в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: