Постен галет

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
491
6k
1k
1k
3
24/06/2020
"Постен галет, който сме кръстили - Очарование, просто така "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо720
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пай

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с щипка сол и щипка бакпулвер! Бакпулверът е по-желание, тестото става много добро и без него.

Добавете щипка захар, 5 с.л. олио и водата. Замесете меко тесто.

Оставете го да се отпусне на стайна температура за 30 мин.

Почистете черешите от костилките и ги полейте с 2 с.л. черешов ликьор.

Поръсете с кафява захар. Нарежете прасковите на резени.

Отпуснатото тесто за пай разточете на кръг с дебелина 3-4 мм. Както казах и по-горе, тестото е много гъвкаво и приятно за работа.

В средата на разточеното тесто сложете черешите.

Покрай тях наредете резените праскови. Загънете тестото на красиви гънки.

Поръсете с кафява захар плодовете.

Изпечете сладкия пай на 180°C в предварително загрята фурна за около 35-40 мин.

Охладете постния галет на решетка!

Да ви е сладко!

Практичен метален нож за тесто 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален нож за тесто 20 см
7.55 лв.
Виж ››

Приготвянето на тестени сладкиши и солени изделия вече е по-лесно, бързо и точно, благодарение на металния нож за тесто. Усъвършенствайте уменията си в боравенето с тесто и станете истински самоук талант с вашия нов метален нож за тесто!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар