Постен галет

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Постен галет
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Постен галет, който сме кръстили - Очарование, просто така"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • вода - 120 мл
  • сол - щипка
  • олио - 5 с.л.
  • захар - щипка
  • бакпулвер - щипка (по желание)
  • череши - 150 г
  • праскови - 2 бр.
  • ликьор от череши - 2 с.л.
  • кафява захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с щипка сол и щипка бакпулвер! Бакпулверът е по-желание, тестото става много добро и без него.

Добавете щипка захар, 5 с.л. олио и водата. Замесете меко тесто.

Оставете го да се отпусне на стайна температура за 30 мин.

Почистете черешите от костилките и ги полейте с 2 с.л. черешов ликьор.

Поръсете с кафява захар. Нарежете прасковите на резени.

Отпуснатото тесто за пай разточете на кръг с дебелина 3-4 мм. Както казах и по-горе, тестото е много гъвкаво и приятно за работа.

В средата на разточеното тесто сложете черешите.

Покрай тях наредете резените праскови. Загънете тестото на красиви гънки.

Поръсете с кафява захар плодовете.

Изпечете сладкия пай на 180°C в предварително загрята фурна за около 35-40 мин.

Охладете постния галет на решетка!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: