Печени зеленчуци със сос Бешамел

Кристиан АлександровКристиан Александров
Иноватор
268
1k
1k
340
1
26/06/2020
"Невероятни зеленчуци, гарнирани с невероятния сос Бешамел - погъделичкахме ли фантазията ви "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо195
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме гъбите, картофите и морковите на едро и ги сипваме в тавичка. Добавяме карфиола и броколите. Отгоре начупваме маслото и посоляваме.

Покриваме с алуминиево фолио и печем 25 минути.

Загряваме маслото за соса в касерола и в него запържваме маслото за 1 минута. Наливаме млякото и бъркаме до леко сгъстяване.

Добавяме солта и черния пипер, разбъркваме и отместваме. Оставяме за малко да се охлади, добавяме яйцето, разбъркваме и заливаме зеленчуците.

Печем зеленчуците още 10 минути без да покриваме с фолио.

Сервираме нашите печени зеленчуци със сос Бешамел топли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар