Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Ленени хлебчета

Ленени хлебчета

Ленени хлебчета3 / 3
27/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Ленени хлебчета можем да хапваме и без други ядене - страхотни са"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 равна ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • ленено брашно - 150 г
  • царевично брашно - 150 г
  • овесени ядки - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива едно яйце с щипка сол и олио.

Разбърква се кисело мляко със сода за хляб и бакпулвер, докато шупне, и сипваме при яйцето.

Прибавяме двата вида брашно и овесени ядки, разбърква се гъста смес. Гребва се с една лъжица с връх от кашата и оформяме ленени хлебчета.

Нареждат се върху хартия за печене. Печем хлебчетата в загрята фурна 180 С около 20-25 минути.

Сервираме топли или студени с прясно сирене и домат.

Разкошна закуска или обяд! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: