Диетичен пълнозърнест хляб

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
802
4k
4k
1k
4
29/06/2020
"Кажете Здравей на тънката талия с този вкусен и диетичен пълнозърнест хляб "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 026
  • Преглеждания за месеца205
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • вода - 2 ч.ч. топла
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 2 с.л. ябълков
  • хималайска сол - 2 ч.л. равни
  • кафява захар - 1 - 2 щипки кристална
  • шарлан - 6 с.л. (слънчогледово масло)
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • типово брашно - 1 ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно - 2 ч.ч.
* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

Много лесен и вкусен бъркан хляб без месене!

В дълбока купа наливаме топлата вода. В нея сипваме хлебната сода, а след нея и ябълковия оцет, за да я активира.

След това прибавяме овкусяващите съставки – хималайска сол, кафява кристална захар и шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).

Разбърквайки с бъркалка, прибавяме 3-те вида брашно (пълнозърнесто, типово и царевично), за да се сгъсти до получаване на мокро тесто, подобно на много гъста каша.

Разстиламе сместа в тавичка, предварително намазана с шарлан и поръсена с малко брашно.

В предварително загрята фурна печем диетичния хляб на 180 градуса за около 40 минути.

Щом е готов, още топъл го изваждаме от тавата и го увиваме в кърпа за хляб (месал).

Невероятно вкусен е, щом на трапезата, се поднесе още топъл и ароматен!

Диетичен пълнозърнест хляб – здравословен и засищащ!

Чудно Вкусно!

Комплект мерителни лъжици 5 бр.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект мерителни лъжици 5 бр.
6.50 лв.
Виж ››

Вашата матрьошка от мерителни лъжици е тук, за да ви осигури максимално удобство при готвене. Цели 5 бр. с различна вместимост и цветове, които ще са на ваше разположение по всяко време. Мерителни лъжици, с които ще приготвяте най-вкусните гозби.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар