Флатбред

ДиДи
Новак
8
66
94
11
29/06/2020
"Какво представляват хлебчета флатбред - разберете по-долу "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 835
  • Преглеждания за месеца910
  • Преглеждания за седмицата65
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресява в купа и се разбърква заедно със солта и содата.

Получената смес се прибавя към киселото мляко. Разбърква се добре до получаване на меко тесто.

Набрашнява се плотът и се поставя върху него готовото тесто. Разделяне на 8 равни части.

Всяка от тях се точи до 20 см, като се поръсва допълнително с брашно, за да не залепва плоският хляб.

Лесните пърленки се пекат в сух тиган на средна степен 2-4 минути от всяка страна, докато придобие златисто-кафяв цвят.

Получават се меки плоски питки, ароматни и много вкусни.

Преди изпичане хлебчетата флатбред могат да се доомесят с ароматни подправки, зелен лук, праз, чесън и зехтин или масло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар