Арменски сладки с бадеми

30/06/2020
"От тези арменски сладки с бадеми хапнеш ли веднъж, не можеш да спреш "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо386
  • Преглеждания за месеца312
  • Преглеждания за седмицата102
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. От брашното, смлените бадеми, водата, содата, олиото и ванилията се замесва гладко тесто. То трябва да е средно меко и няма да лепне, защото е доста мазно.

2. Включете фурната да загрее до 180 градуса и си пригответе две тавички покрити с хартия за печене.

3. Късайте парченца от тестото, приблизително големи колкото орех. Сплесквайте и във центъра слагайте парченце локум и цял или половинка бадем. Затваряйте добре тестото съединявайки краищата и овалвайте на топче.

4. Подредете готовите бадемови сладки в тавата и печете до лек загар за около 20 минути (зависи от големината).

5. В дълбока чиния си пригответе пудра захар в обилно количество. Може да смесите с още ванилия или смлени бадеми.

6. Изпечените арменски сладки оставете леко да поизстинат и все още топли ги оваляйте обилно в захарта, така че хубаво да полепне.

7. Хапвайте арменските сладки с бадеми, когато изстинат, ако успеете да им устоите, а за по- нетърпеливите може и веднага.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар