Софийски саламки

Софийски саламки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Идеалната закуска от софийски саламки - и едно айрянче може да добавим"

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл топла
  • белтъци - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • мая - 20 г
  • сол - 1 - 2 ч.л.
  • захар - 1 равна ч.л.
  • брашно - за меко тесто
  • намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • плънка
  • салам - 12 кръгчета Камчия
  • кашкавал - 100 г настърган
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята в топла вода със захарта и след като шупне след 10 минути, се замесва средно меко тесто с останалите продукти.

Оставя се да втаса, докато удвои обема си. Точи се кръгла кора, нарязва се на 12 триъгълника.

Нарязва се колбас на кръгчета, настъргва се кашкавал.

В широката част се поставя кръгче салам, отгоре се поръсва с кашкавал и риган.

Връхчето се прехвърля върху салама и отива отдолу.

Вкусните саламки се нареждат се в тава на разстояние. Отгоре се намазват с разбит жълтък, олио и кисело мляко.

Тестените закуски се пекат в загрята фурна 170 градуса до златисто.

Чудесни софийски саламки за закуска!

Добър апетит!

По същия начин можете да приготвите и кренвиршки с кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
40
30
21
10
Дай твоята оценка: