Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Франзели»Мини франзели

Мини франзели

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Мини франзели
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
"Аромат на мини франзели сутрин е заявка за вкусна закуска"

Необходими Продукти

  • брашно - 480 г
  • айрян - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • суха мая - 7 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • краве масло - 70 г меко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява.

Половината от него се поставя в купа и към него се добавят маята, захарта и солта.

Разбърква се и се прави кладенче. В него се поставят яйцата и айряна. Сместа се бърка с дървена лъжица.

Останалото брашно се наръсва върху плот и с горната смес се замесва меко тесто.

Тестото се поставя в намаслена купа, покрива се със стреч фолио и се оставя на топло да втаса.

Втасалото тесто се разделя на осем равни части, които се оформят на топчета.

Всяко топче се разточва на елипса с размер 30/10 сантиметра. Намазват се с краве масло и се навиват на руло.

Навитите франзелки се нареждат в тава, постелена с хартия за печене. Втасват отново.

Мини франзелите се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 25-30 минути.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: