Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем за торта»Безглутенов крем за торти с нишесте от тапиока

Безглутенов крем за торти с нишесте от тапиока

Безглутенов крем за торти с нишесте от тапиока
Снимка: Кристиан Александров
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • нишесте от тапиока - 150 г
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 4 с.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • жълтъци - 3 бр. - разбити
  • краве масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме нишестето с водата и разбъркваме.

Кипваме млякото на котлона, добавяме захарта и ванилията.

Отместваме от котлона и сипваме жълтъците, а след това и нишестето.

Разбъркваме и връщаме на котлона.

Намаляваме температурата и варим при постоянно бъркане с тел за разбиване до сгъстяване.

Отместваме и оставяме крема за 10 минути да се охлади малко.

След това добавяме маслото и разбъркваме тортения крем.

Използваме крема като заместител на стандартен крем с нишесте: за бисквитени торти, пандишпанови торти, крем с плодове и др.

Ако ви трябва по-голямо количество, направете двойна доза безглутенов крем за торти с нишесте от тапиока.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: