Постни славянски гювечета със зелен фасул

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
801
4k
4k
1k
4
15/07/2020
"Постният славянски гювеч по нищо не отстъпва на този с месо - ако не ни вярвате, опитайте "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 126
  • Преглеждания за месеца252
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка наливаме 1 ч.ч. вода и щом заври, сипваме нарязаните на ситно лук, моркови и зелен фасул (на средни парчета).

Захлупваме с капак, за да омекват. През това време измиваме няколко пъти ориза, както и обелваме и нарязваме картофите на средни по размер кубченца.

Прибавяме ги в тенджерката и доливаме още една чаена чаша вода.

Оставяме да ври няколко минути, като често разбъркваме с дървена бъркалка, докато оризът леко набъбне, а зеленчуците леко омекнат.

След това сваляме от котлона. Разбъркваме с овкусяващите съставки – домат (настърган, без люспата), малко люто чушле, нарязано на много ситно (то е по желание), хималайска сол на вкус, червен и черен пипер.

Разпределяме всичко в три гювечета и доливаме във всяко от тях по ½ ч.ч. вода.

Разбъркваме и захлупваме гювечетата с капачетата им.

Слагаме ги да се пекат на 250 градуса – захлупени за 20 минути, след това ги изваждаме внимателно, разбъркваме и връщаме славянския гювеч във фурната да се доизпекат вече без капаци – отхлупени за около 20-25 минутки.

Поднасяме пикантните постни славянски гювечета със зелен фасул още топли. Много вкусни, ароматни и засищащи!

Чудно Вкусно!

Керамична касерола с дръжки 16см
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар