Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свинско кавърма кебап от 1957 г.

Свинско кавърма кебап от 1957 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Свинско кавърма кебап от 1957 г.
Снимка: Мария Божилова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Една безценна рецепта от ретро кухнята - свинска кавърма кебап"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг крехко
  • лук - 3 бр. глави
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/3 глава
  • праз - 800 г
  • черен пипер - зърна
  • дафинов лист - 3 бр. листа
  • червени чушки - 4 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • свинска мас - 3 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо за готвене се измива много добре и се нарязва на дребни късчета.

Запържват се в маста.

Лукът, морковът и целина се нареждат на ситно.

Прибавят се към месото и се запържват заедно с него.

Когато лукът и морковът омекнат, към месото се прибавя празът, който е почистен, измит и нарязан на ситно.

Посолява се и се прибавя зърна черен пипер и дафиновият лист, начупен на едри парчета.

Разбърква се много добре кавърмата.

Чушките се измиват, почистват и нарязват на едро.

Към месото се прибавят нарязаните чушки, доматеното пюре и вино.

Кебапът се задушава в плътно затворен съд на тих огън, докато течността изври.

При сервиране свинското кавърма кебап от 1957 г. се освежава с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Изключително вкусна кавърма - Класика в жанра!
02.06.2022 21:25