Свински джолан със зелен фасул

19/07/2020
"Свински джолан със зелен фасул - винаги има място за него на трапезата"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо975
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се измива добре и почиства от конците. След което се нарязва (1 шушулка на 3-4 парчета) и се поставя в съд за печене, за предпочитане с капак.

Обезкостеният джолан се овкусява със сол и малко черен пипер. Поставя се при зеления фасул.

След това се слага доматеното пюре, към което сме прибавили чаена лъжичка захар.

Захарта се поставя, за да се избегне прекалено киселият вкус на доматите.

Може да се добави лук по желание.

Добавя се още малко сол и подправки, след което се добавят маслото и виното.

Поставяме капак или филия за печене и слагаме джолана във фурната.

Печем свинския джолан със зелен фасул около час и половина на 180-200 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар