Задушен свински джолан по селски на фурна

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
20/07/2020
"Добър апетит с порция свински джолан по селски на фурна "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо855
  • Преглеждания за месеца223
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печено Свинско

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете джолана, смесете съставките за маринатата и добре обтрийте с ръце месото. Поставете го в съд с капак в хладилник за не по-малко от 1 час.

През това време обелете балучките, чесъна, картофите и морковите. Лукът и скилидките чесън оставете цели, картофите нарежете на едри филийки, морковите също.

Смесете така подготвения зеленчук в купа. Отгоре настържете обеления домат на ренде, поръсете със сол на вкус и налейте олиото, разбъркайте добре.

В тава с капак поставете маринования джолан, а край него - и смесения зеленчук.

Налейте бирата и подредете стръкчетата джоджен.

Затворете капака на тавата и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

Първите 30 минути печете на 200 градуса, после намалете фурната на 150°C, печете до готовност на свинското печено.

Невероятно вкусен и сочен задушен свински джолан по селски на фурна!

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар