Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Задушен свински джолан по селски на фурна

Задушен свински джолан по селски на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Задушен свински джолан по селски на фурна
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Добър апетит с порция свински джолан по селски на фурна"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр. без кожа
  • марината
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер и сол - на вкус
  • добавки
  • лук - 400 г балучка
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 1 глава голяма
  • домати - 1 бр. голям
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • бира - 1 ч.ч.
  • джоджен - 10 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете джолана, смесете съставките за маринатата и добре обтрийте с ръце месото. Поставете го в съд с капак в хладилник за не по-малко от 1 час.

През това време обелете балучките, чесъна, картофите и морковите. Лукът и скилидките чесън оставете цели, картофите нарежете на едри филийки, морковите също.

Смесете така подготвения зеленчук в купа. Отгоре настържете обеления домат на ренде, поръсете със сол на вкус и налейте олиото, разбъркайте добре.

В тава с капак поставете маринования джолан, а край него - и смесения зеленчук.

Налейте бирата и подредете стръкчетата джоджен.

Затворете капака на тавата и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

Първите 30 минути печете на 200 градуса, после намалете фурната на 150°C, печете до готовност на свинското печено.

Невероятно вкусен и сочен задушен свински джолан по селски на фурна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: