Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Панирани бели патладжани по гръцки

Панирани бели патладжани по гръцки

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Панирани бели патладжани по гръцки4 / 4
20/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Добър апетит с най-апетитните панирани патладжани по гръцки"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр. малки бели
  • брашно
  • вода - ледена
  • домати - 4 бр.
  • сушен лук - 2 с.л.
  • чесън - 4 бр. скилидки
  • магданоз
  • олио
  • захар - 2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този апетитен аламинут патладжаните се измиват много добре.

Премахват се дръжките и се нарязват на кръгчета, без да се обелват. Кората на белите патладжани е тънка и при пържене става хрупкава.

Слагат се в студена вода със сол за 30 мин.

Доматите се измиват много добре и се настъргват на ренде.

Сушеният лук се задушава в олио.

Прибавят се доматите, които се запържват, докато омекнат и водата се изпари.

Чесънът се нарязват на ситно и се прибавя към доматите.

Прибавя се захар и сол.

Варенето продължава 10 мин.

След като сосът е готов, се прибавя нарязаният на ситно магданоз.

Патладжаните се изцеждат от водата.

Потапят се в ледена вода, овалват се в брашно, потапят се отново в ледената вода, след това отново се овалват в брашно.

Панираните патладжани се в сгорещено олио и се поставят върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината.

Панираните бели патладжани по гръцки се сервират с доматен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: