Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Арменска баклава

Арменска баклава

Арменска баклава
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
"По-вкусна, по-сочна и по-ароматна от всички, които сте опитвали досега"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г Фамилия или други по ваш избор
  • масло - 240 г + олио
  • захар - 600 г
  • вода - 400 мл
  • орехи - 500 г
  • канела - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Важно е корите да са фини и пресни. На всяка кора се маже с разтопеното масло и олио. На средата на корите слагам натрошените орехи и канела. После продължаваме да мажем до последната кора.

Нарязваме на баклавички - ромбчета.

Запичаме на 180 градуса. Печем на бавен огън. Готово е, когато листите се отделят един от друг.

Приготвяме едновременно сиропа, смесваме водата и захарта, като заври и стане на едри балони, слагаме лимонтузуто и го изтегляме от огъня.

Сокът се охлажда малко, а баклавата трябва да е студена.

Заливаме първо по пътечките и като попие, наливаме целия сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: