Боб на фурна с кайма

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
294
2k
688
559
25/07/2020
"Перфектната чиния за гладниците у дома - боб с кайма на фурна "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 271
  • Преглеждания за месеца217
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на едри кубчета. Морковът се обелва и измива. Настъргва се. Чушките се измиват и почистват. Нарязват се на лентички. Слагат се в голям тиган. Добавя се олио. Запържват се леко. Добавя се заешка кайма.

С бъркалката се накъсва на парченца. Добавя се доматения сок. Добавя се течността от боба. Добавят се чубрица и джоджен. Овкусява се със сол и черен пипер. Оставя се още малко на котлона, за да се задушат леко зеленчуците. В тава се изсипва бобът.

Добавят се каймата и зеленчуците. Разбърква се. Слага се във фурната. Чесънът се обелва и нарязва на филийки. Магданозът се измива и нарязва на ситно.

Малко преди да се изкара от фурната, към боба на фурна с кайма се добавят магданоза и чесъна. Разбърква се. Пече се още десетина минути. Нямаме търпение, манджата с боб и кайма още пари!

Сервираме яденето със содена питка или друг хляб по избор.

Дълбока ретро емайлирана тенджера 9 литра-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбока ретро емайлирана тенджера 9 литра
35.00 лв.
26.95 лв.
Виж ››

Голямата емайлирана тенджера е с цели 9 л вместимост, които може да запълните със зимнина, домашно сладко или по-голямо количество храна. Покритието предпазва тенджерата от евентуални щети, нанесени от отделните храни.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар