Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Хапки»Свински хапки с бешамел и чеснов сос

Свински хапки с бешамел и чеснов сос

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689701
Свински хапки с бешамел и чеснов сос4 / 4
27/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Ей така печелим мъжки сърца - с порция свински хапки с апетитни сосове"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • моркови - 300 г
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • зехтин - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
  • прясна чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки. Овкусете ги със сол, черен пипер и прясна чубрица. Прехвърлете в тава и разпределете отгоре 50 г масло. Печете на 250 градуса за 40 мин.

С помощта на белачка направете морковите на лентички. Сложете ги в тавичка, покрита с хартия за печене.

Овкусете със сол, поръсете с малко зехтин и добавете цели скилидките чесън. Пъхнете във фурната на 220 градуса за 10 мин.

За бешамела разтопете 50 г масло, добавете към него 2 с.л. брашно и разбъркайте.

Започнете да добавяте на тънка струя прясното мляко при непрекъснато разбъркване.

Щом достигне желаната от Вас гъстота снемете от огъня. Овкусете със сол и индийско орехче.

Свинските хапки с бешамел и чеснов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: