Свински джолан с прясно зеле в гювеч

Свински джолан с прясно зеле в гювеч

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
15k
3k
9k
17
27/07/2020
"Джоланче с прясно зеле - какво ни остава, освен да се насладим"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 346
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете джолана, обтрийте го добре с предварително смесените черен пипер и кимион.

В тенджера налейте малко от олиото и го нагрейте, пуснете джолана да се пържи от всички страни да красив кафяв загар.

Извадете готовия на цвят джолан и го поставете в чиния. Нарежете зелето на ситно, поръсете със сол и с ръце намачкайте добре.

В същата мазнина запържете ситно нарязаните лук и моркови на малки кубчета, запържете за кратко и прибавете зелето, оставете да се задуши за около 10 минути.

Премахнете тенджерата от котлона и прибавете ситно нарязаните чесън, магданоз и целина. Добавете доматеното пюре, зърната бахар, и налейте олиото, разбъркайте добре.

В гювеч сипете 1 пръст от зелето по дъното и разпределете равномерно. Поставете джолана в средата на гювеча, а от страни попълнете със зелето.

Налейте 2 ч.ч. гореща вода и затворите капака на гювеча, поставете го в студена фурна. Включете фурната на 200 градуса и печене за около 2 часа - до готовност на месото.

Свинският джолан с прясно зеле в гювеч е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар