gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Пръчици от полента

Пръчици от полента

Пръчици от полента
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
02/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Поздрав към всички скъпи гости с тези пръчици от полента"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете водата в тенджерка и я сложете на котлона, докато започне да завира. Сложете царевичния грис и непрекъснато разбърквайте до сгъстяване. Когато започне да се сгъстява, добавете кашкавала и маслото.

След това изсипете полентата в малка тавичка (23-26 см), застлана с хартия за печене. Оставете да се охлади напълно за поне час.

След това вече изстиналата полента, с помощта на кухненски нож или нож за пица нарежете на пръчици. Наредете пръчиците в по-голяма тава, с хартия за печене на дъното.

Включете фурната на 200 градуса с вентилатор.

Вземете една паничка и смесете в нея зехтина и подправките. С помощта на силиконова четчица намажете пръчиците с мазнината от паничката.

Печете гризините за около 20 минути в предварително загрятата фурна.

Пръчиците от полента са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: