Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Пръчици от полента

Пръчици от полента

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1932k3923
Пръчици от полента
Снимка: Вероника Михайлова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Поздрав към всички скъпи гости с тези пръчици от полента"

Необходими Продукти

  • вода - 400 мл
  • царевичен грис - 5 с.л.
  • кашкавал - 20 г
  • масло - 20 г
  • сух риган - 1 щипка
  • мащерка - 1 щипка
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете водата в тенджерка и я сложете на котлона, докато започне да завира. Сложете царевичния грис и непрекъснато разбърквайте до сгъстяване. Когато започне да се сгъстява, добавете кашкавала и маслото.

След това изсипете полентата в малка тавичка (23-26 см), застлана с хартия за печене. Оставете да се охлади напълно за поне час.

След това вече изстиналата полента, с помощта на кухненски нож или нож за пица нарежете на пръчици. Наредете пръчиците в по-голяма тава, с хартия за печене на дъното.

Включете фурната на 200 градуса с вентилатор.

Вземете една паничка и смесете в нея зехтина и подправките. С помощта на силиконова четчица намажете пръчиците с мазнината от паничката.

Печете гризините за около 20 минути в предварително загрятата фурна.

Пръчиците от полента са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Вероника Михайлова
Вероника Михайлова
Благодаря!
02.08.2020 12:58
Кристиан Александров
Кристиан Александров
Изглеждат страхотно.Поздравления!
02.08.2020 11:41
1