Начин на приготвяне
Разбъркваме яйцето с киселото мляко, доливаме вода до общо количество 300 милилитра.
Изливаме в контейнера на хлебопекарната.
Добавяме олиото и оцета. Изсипваме брашната. Отгоре поръсваме солта и маята.
Програмираме машината на програма сладък хляб, 900 г, цвят на кората по ваше желание.
При първото месене следим топката тесто: ако е нужно добавяме още лъжица-две вода, или лъжица-две брашно, така че тестото да бъде съвсем меко, но да НЕ се маже по дъното на контейнера.
При сигнала за добавки добавяме двете лъжици сухо картофено пюре, като го ръсим по малко и изчакваме топката тесто да го усвои.
След края на последното месене, ако имаме сигнал за изваждане на бъркалките - вадим ги и приглаждаме и подреждаме тестото с намокрена в студена вода ръка.
Оставяме машината да довърши работата си.
Дори машината ви да има много по-голям капацитет, ви съветвам да не увеличавате количеството продукти, защото този хляб бухва много и запълва догоре хлебопекарната ми, която е с капацитет 1250 грама хляб. Този хляб в хлебопекарна е наполовина по-лек, но я изпълва цялата.
Типовият хляб с картофено пюре в хлебопекарна е готов.