Печени зеленчуци по гръцки

Печени зеленчуци по гръцки
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Следващия път, когато влезете в кухнята, опитайте печените зеленчуци по тази страхотна гръцка рецепта"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • грах - 1 ч.ч.
  • зелен фасул - 1 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • чушка - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • босилек - 1 щипка - сушен
  • черен пипер - 2 щипки - млян
  • вода - 1 ч.ч.
  • гръцки йогурт - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги нарязваме на парчета.

Сипваме ги в глинен съд за печене.

Нарязваме чушката и лука на дребно и ги прибавяме при картофите.

Добавяме счукания чесън, граха и зеления фасул, нарязан на дребно.

Овкусяваме със сол, черен пипер, босилек и заливаме със зехтина.

Наливаме водата и разбъркваме.

Печем на 200 градуса 30 минути.

Отгоре сипваме на няколко места по 1 лъжица от йогурта и връщаме във фурната.

Готвим печените зеленчуци по гръцки още 10 минути.

Нашите апетитни печени зеленчуци са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: