Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Охлюви с паста Патафри

Охлюви с паста Патафри

ТатянаТатяна
Помощник Готвач
26251641
Охлюви с паста Патафри
Снимка: Татяна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Идея за приготвяне на охлюви с паста Патафри - ще ви допадне и то много"

Необходими Продукти

  • охлюви - 300 г, почистени
  • оцет - за накисване
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 200 мл
  • брашно - около 10 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това вкусно бирено мезе целите охлюви се измиват. Слагат се в тенджера. Слагат се на котлона, колкото да се попарят.

Изрязва се само мускула /пълзящата част на охлюва/. Накисва се с оцет и се измива много добре.

В купа се чукват яйцата. Разбиват се. Добавя се бирата и се разбърква. Постепенно се добавя брашното, като непрекъснато се разбърква.

Цели се да се достигне гъстота на сместа, малко по-гъста от палачинковата. Овкусява се със и черен пипер. Разбърква се.

В касерола се сипва повечко олио да загрее. Всяко от охлювчетата се потапя в панировката Патафри и се пържи от 2-те страни.

Получават се панирани охлюви се хрупкава панировка.

Изкарват се върху кухненска хартия, за да се отнеме от мазнината.

Охлювите с паста Патафри чудесно гарнират една студена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: