Брауни петифури

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Брауни петифури
Снимка: Ivelina
1 / 4
14/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Брауни петифури - перфектни за всеки повод"

Необходими Продукти

  • краве масло - 110 г
  • тъмен шоколад - 60 г горчив
  • орехи - 120 г нарязани
  • захар - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - ½ ч.л. или ванилин
  • брашно - 30 г
  • сол - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези шоколадови браунис с ядки, приготвени по традиционната американска рецепта, са отлични за гости за възрастни и деца и вървят много добре с чай или капучино.

Наричат ​​ги брауни заради тъмния си цвят. Характерното е, че имат хрупкава коричка и влажна сърцевина. Ако добавите сушени плодове или пресни череши, малини и др. към всичко това, наистина вкусът им става божествен!

Комбинацията е идилична и е идеална за тези, които обичат първо да вкусят интензивните аромати на шоколада, а след това и на ядките.

Рецептата на брауни е много проста, той е подходящ и за тези, които нямат опит в приготвянето на домашни десерти, но и за тези, които имат малко време да се посветят на десерти и готвене като цяло.

Разтопете маслото и шоколада в тенджера на слаб огън, докато сместа стане блестяща; премахнете от котлона и оставете да се охлади до стайна температура.

Добавете захарта и разбъркайте, да се смеси със маслото и шоколада.

Добавете яйцата едно по едно, така че да се абсорбират добре от сместа.

Ароматизирайте с ванилия.

Сега добавете брашното и солта.

Накрая разбъркайте нарязаните орехи.

Разпределете сместа в добре намазана с брашно и набрашнена 22 см квадратна тава.

Печете сместа на 160°C за около 40 минути.

Оставете основата на браунито да изстине напълно, преди да ги нарежете на квадратчета.

Можете да сервирате тези брауни с бита сметана с плодове и ядки по избор.

Можете да замените орехите с лешници или може би с пекани, които са много добри, дори всеки вид сушени плодове пасва идеално!

Можете да съхранявате шоколадовите петифури под стъклен буркан за торти или пайове или в метална кутия за два-три дни.

Не препоръчвам удвояване на дозите в една и съща тава, тъй като те биха били твърде високи и вече не с оригиналния вид и текстура. Или използвайте по-широка тава, направете две партиди, ако нямате такава!

Да ви е сладко с вкусните брауни петифури!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Габриела
Габриела
Страхотни са! Задължително ще ги пробвам!
16.08.2020 13:32
1
1
Покажи всички подкоментари