Начин на приготвяне
Тези шоколадови браунис с ядки, приготвени по традиционната американска рецепта, са отлични за гости за възрастни и деца и вървят много добре с чай или капучино.
Наричат ги брауни заради тъмния си цвят. Характерното е, че имат хрупкава коричка и влажна сърцевина. Ако добавите сушени плодове или пресни череши, малини и др. към всичко това, наистина вкусът им става божествен!
Комбинацията е идилична и е идеална за тези, които обичат първо да вкусят интензивните аромати на шоколада, а след това и на ядките.
Рецептата на брауни е много проста, той е подходящ и за тези, които нямат опит в приготвянето на домашни десерти, но и за тези, които имат малко време да се посветят на десерти и готвене като цяло.
Разтопете маслото и шоколада в тенджера на слаб огън, докато сместа стане блестяща; премахнете от котлона и оставете да се охлади до стайна температура.
Добавете захарта и разбъркайте, да се смеси със маслото и шоколада.
Добавете яйцата едно по едно, така че да се абсорбират добре от сместа.
Ароматизирайте с ванилия.
Сега добавете брашното и солта.
Накрая разбъркайте нарязаните орехи.
Разпределете сместа в добре намазана с брашно и набрашнена 22 см квадратна тава.
Печете сместа на 160°C за около 40 минути.
Оставете основата на браунито да изстине напълно, преди да ги нарежете на квадратчета.
Можете да сервирате тези брауни с бита сметана с плодове и ядки по избор.
Можете да замените орехите с лешници или може би с пекани, които са много добри, дори всеки вид сушени плодове пасва идеално!
Можете да съхранявате шоколадовите петифури под стъклен буркан за торти или пайове или в метална кутия за два-три дни.
Не препоръчвам удвояване на дозите в една и съща тава, тъй като те биха били твърде високи и вече не с оригиналния вид и текстура. Или използвайте по-широка тава, направете две партиди, ако нямате такава!
Да ви е сладко с вкусните брауни петифури!
Коментари