Начин на приготвяне
Цялата редица свински ребра се мариноват от двете страни поотделно.
От едната страна се поръсват с мащерка и се намазват със сос Барбекю, от другата страна се поливат с песто, което в случая може да бъде заменено просто с босилек и зехтин. Колкото по-дълго седят мариновани ребрата - толкова по-добре се овкусяват. Солта тук е по-скоро по желание.
Слагат се в плик за печене, пекат се във фурна с вентилатор на 180 градуса в продължение на 1 час. След това пликът се разрязва и се оставят още 10-15 мин. във фурната докато добият загар.
Гарнитура: Доматът, патладжанът и тиквичката се нарязват на шайби. Патладжанът и тиквичката се намазват със зехтин, сол и черен пипер.
Гриловат се за кратко на оребрен тиган. Подреждат се една върху друга шайбите от патладжан, тиквичка и домат.
Върху тях/до тях се добавят парче сирене и малко маслинова паста. Руколата също се добавя към гарнитурата. Подредбата тук е въпрос на вкус и въображение!
Бон Апети! Свински ребра на фурна със свежа гарнитура са чудни!
Страхотна рецепта за свински ребърца.