Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с патладжан и овче мляко

Разядка с патладжан и овче мляко

Разядка с патладжан и овче мляко
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"На домашната разядка с патладжан ѝ липсват само домашни брускети"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 1 с.л.
  • домати - 3 бр.
  • овче кисело мляко - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка - млян
  • овче сирене - 50 г
  • червен пипер - за поръсване
  • магданоз - 2 с.л. - нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжаните на парчета и ги осоляваме.

Оставяме ги за 10 минути и ги изплакваме обилно.

Сипваме ги в тенджера, добавяме олиото, водата и предварително обелените и нарязани домати.

Задушаваме до омекване и изпарение на течността.

Прехвърляме в купа и намачкваме с вилица или преса за картофи.

Добавяме счукания чесън, овчето мляко, черния пипер, посоляваме на вкус и натрошаваме вътре сиренето.

Разбъркваме патладжанената разядка и сипваме в малки купички.

Отгоре поръсваме с червен пипер и нарязан магданоз.

Нашата лятна разядка с патладжан и овче мляко е готова за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: