Начин на приготвяне
Затопля се 100 мл прясно мляко. Добавя се захарта и разбърква до разтопяване.
Прибавя се маята и 3 с.л. брашно. Разбърква се много добре и се оставя кваса да втаса, докато удвои обема си.
Брашно се пресява и се прибавя 3 с.л. олио, солта, 3 бр. яйца, останалото прясно мляко и кваса.
Омесва се меко гладко тесто и се оставя да втаса за 1 час до удвояване на обема си.
Тестото се разделя на 8 части, всяка от които се разточва на фитил, който се усуква и навива на кръг, след което се поставя в тава с хартия за печене и намазана с олио.
Приготвената питка се оставя да втаса още 15 мин.
Намазва се с разбъркано яйце и 1 с.л. олио.
Пече се 60 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса.