Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Бирени Мезета»Цаца на фурна с царевично брашно

Цаца на фурна с царевично брашно

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Цаца на фурна с царевично брашно2 / 2
16/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Хрупкава цаца, която ще ви пренесе на морския бряг"

Необходими Продукти

  • цаца - 500 г
  • царевично брашно - 5 с.л.
  • галета - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио
  • лимони - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цацата се отцежда.

В дълбока чиния се слага чаревичното брашно. Добавя се галетата. Добавя се солта и се разбърква.

Добавя се на дози от цацата и се овалва добре.

Вече оваляната цаца се разпределя в тава, като се стремим да няма много риби една върху друга. Повтаря се с всичката цаца.

Ако е необходимо, се слага още царевично брашно. Поръсва се с олио.

Пече се във фурната до златисто. Цацата на фурна се сервира с резен лимон.

Цацата на фурна с царевично брашно е готова и без цялата къща да мирише на риба.

Любимата риба за чаша бира в топлите летни вечери.

Бързо, лесно, вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: