Начин на приготвяне
Меки кифлички с мармалад, с които бързо ще заменят сладките за кафе.
Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче в него. Разтопете кравето масло, а маята разтворете в прясното мляко. Сложете в брашното всички продукти и замесете меко тесто.
Тестото завийте в памучна кърпа и оставете на топло. Трябва да утрои обема си. Разделете на топки от по 100 г. може да ползвате кухненски кантар и така да измерите с точност.
С помощта на точилка разточете всяко топче на елипса. В едната част сложете мармалад и завийте на руло. Застелете си тавичка с хартия за печене. Подредете приготвените кифлички в нея.
Оставете повторно да втасат мармаладените кифлички. Намажете с разбития жълтък, олио и прясно мляко. Печете в предварително загрята фурна на 170-180 градуса до готовност. Извадете, оставете леко да се охладят и сервирайте веднага пухкавите кифлички.