Лесен тутманик със сирене и сусам
Jednostavna penjurlija sa sirom i susamom
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Лесен тутманик със сирене и сусам

Лесен тутманик със сирене и сусам

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k17k3k19k21
Лесен тутманик със сирене и сусам
Снимка: Мария Симова
1 / 3
22/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Със затворени очи ще го приготвите този тутманик със сирене и сусам"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тутманик със сирене, на който никой не би устоял.

В купа прибавете захарта, натрошената мая и водата, разбъркайте да се разтворят.

Отделно пресейте брашното и прибавете солта, разбъркайте. Към него прибавете разтворената мая и замесете меко тесто.

Прибавете натрошеното сирене и накъсаното на малки късчета меко масло. Замесете меко и почти лепнещо по пръстите тесто. Завийте тестото със стреч фолио и оставете за един час да удвои обема си. Намаслете тавичка и сипете тестото в нея, притискайте с длани за да се заравни по дъното на тавата.

Нарежете оформения домашен тутманик на малки квадратни парчета (доколкото е възможно, защото тестото е лепкаво). Намажете с разбития на пяна белтък и поръсете със сусам. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 30-35 минути до златисто кафява коричка тутманика със сусам.

Това е! Остава ви да го изчакате да се охлади леко. След това Лесен тутманик със сирене и сусам е готов за нападане!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: