Кремсупа от нахут и грах

Аника ВойтАника Войт
Готвач
263
2k
1k
395
3
25/08/2020
"Хем е бърза, хем полезна, хем много вкусна - за кремсупата от нахут и грах говорим, разбира се "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо589
  • Преглеждания за месеца259
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на ситно лука.

В малко масло на слаб огън го запържете за няколко минути. Добавете и нарязаните на дребно предварително почистен морков.

Внимавайте да не загорят зеленчуците. Използвайте слаба степен на котлона и ако е нужно, добавете малко вода.

Доматеното пюре размийте в малко водичка и добавете в тенджерата.

Оставете няколко минути и долейте още малко водичка (около 1 кафяна чаша).

Щом зеленчуците са напълно омекнали, добавете и граха и нахута.

Подправете със сол и черен пипер на вкус. След 10 минути изключете котлона. Пасирайте вкусната кремсупа до хомогенна смес.

Забележка: Ако нямате нахут и грах в консерва за тази кремсупа от нахут и грах, отделете още 30 мин да се сварят.

Метален пасатор за заленчуци
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за заленчуци
12.59 лв.
Виж ››

Масивен метален пасатор за зеленчуци, с който бързо ще се справите с намачкването на продуктите за пюрета, супи и ястия. Металният пасатор има здрава дръжка, която позволява бързо обработване на храната. Пригответе любимите си ястия с един замах и метален пасатор, разбира се.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар