Ябълков сладкиш с грис и рикота

Кристиан АлександровКристиан Александров
Иноватор
408
2k
2k
496
1
24/08/2020
"Парченце ябълков сладкиш с грис и рикота си взимат всички у дома "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо161
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки - 3 бр. настъргани
  • яйца - 2 бр.
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • канела - 1 щипка
  • лимонена кора - 1/4 ч.л. - настъргана
  • рикота - 100 г
  • бакплувер - 1 пакетче
  • стафиди - 100 г
  • кокосово масло - 1 ч.л.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
* мерки и количества
Ябълков Сладкиш

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта.

Смесваме гриса с рикотата, кокосовото масло, ванилията, бакпулвера.

Добавяме разбитите яйца, настърганите ябълки, ванилията и лимонената кора.

Смесваме, добавяме 2/3 от стафидите и изсипваме в дълбока тефлонова тавичка.

Заравняваме.

Печем ябълковия сладкиш на 180 градуса 40 минути.

Сервираме нашия ябълков сладкиш с грис и рикота, нарязан на парчета, с по една лъжичка заквасена сметана отгоре и поръсваме със стафиди за декорация.

Практичен метален нож за тесто 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален нож за тесто 20 см
7.55 лв.
Виж ››

Приготвянето на тестени сладкиши и солени изделия вече е по-лесно, бързо и точно, благодарение на металния нож за тесто. Усъвършенствайте уменията си в боравенето с тесто и станете истински самоук талант с вашия нов метален нож за тесто!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар