Пилешки пържоли с гъби и картофи на фурна

АнабелАнабел
Новак
23
331
1k
49
27/08/2020
"Перфектните пилешки пържоли с перфектната гарнитура - порция мечта "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо854
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • пилешки пържоли - 6 бр. от бут
  • сол
  • подправка за пиле - 2 с.л.
  • червени картофи - 800 г
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • печурки - 300 г
  • краве масло - 70 г
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества
Пържоли

Начин на приготвяне

Картофите се измиват хубаво и ако са с тънка коричка, не се белят, направо се нарязват на шайби.

Слагат се в намазнена и дълбока тава.

Гъбите се почистват, нарязват на филийки и прибавят към картофите.

Зеленчуците се поръсват със сол на вкус и смлян черен пипер.

Кравето масло се нарязва на малки парченца, половината от които се разпределят върху картофите и гъбите.

Разбъркват се хубаво, след което в тавата се налива малко бяло вино.

Пилешките пържоли (без кожа) се овкусяват с подправка за пиле и намазват с останалите парченца масло.

Аз похлупвам тавата с капак (не е задължително) и слагам във фурната.

Пилешкото с картофи се пече на 200 градуса за около час и петнайсет минути.

По средата на печенето месото се обръща, а малко преди готовност се маха капакът на пилешките пържоли с гъби и картофи на фурна.

Добър апетит!

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар