Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Патладжан с домати в буркани

Патладжан с домати в буркани

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Патладжан с домати в буркани
Снимка: Ники
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
230 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 кг
  • домати - 3 кг
  • лук - 4 бр.
  • чесън - 10 скилидки
  • сол
  • захар - 1 с.л.
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме патладжаните, режем ги на колелца и посоляваме.

Оставяме ги да си отделят черния цвят за около 30 минути.

През това време си приготвяме доматите, премахваме ципити и стържем на едро ренде или ги минаваме през машинка за мелене.

Измиваме патладжана и оставяме да се отцеди. След това загряваме олио в тиган и пържим колелцата, оваляни в брашно до златист цвят.

Поставяме готовите пържени патладжани върху кухненска хартия, да се отдели излишната мазнина.

След като приключим с пърженето, в дълбока тенджера си задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън.

Добавяме доматите овкусяваме със сол и добавяме 1 с.л. захар.

Варим соса до сгъстяване. Започваме да пълним в сухи буркани, като редуваме ред патладжан, ред сос.

Затваряме бурканите, подреждаме ги в съда за варене и пълним с вода.

Варим бурканите 15 минути след завирането на водата.

След това отнемаме от огъня и оставяме още малко да постоят в горещата вода.

Вадим патладжана с домати в буркани и ги обръщаме с капачките надолу.

Оставяме така до охлаждане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: